Καλάθι αγορών άδειο

Καλάθι αγορών άδειο

Σας προτείνουμε

Εχθροί αποθηκευμένων προϊόντων, μουσείων και κατοικιών.


Συγγραφέας: Δημήτριος Κ. Σταμόπουλος
ISBN: 978-960-9439-18-3
Σελίδες: 248
Γλώσσα: Ελληνική
Έτος έκδοσης: 2013

Τιμή
30,00 €
Ενημέρωσε με!
Περιγραφή

Στο βιβλίο περιγράφεται η βιολογία και η ηθολογία των κυριοτέρων αρθροπόδων και τρωκτικών που προκαλούν σοβαρά προβλήματα σε προϊόντα που βρίσκονται τόσο στη φάση της επεξεργασίας όσο και στη φάση της αποθήκευσής τους.

Εξετάζονται, επίσης, επιβλαβή αρθρόποδα τα οποία προκαλούν ζημιές σε κατοικίες και μουσειακές συλλογές, καθώς κι εκείνα που προκαλούν ζημιές σε ξύλινες κατασκευές.

Το κείμενο συνοδεύεται από περίπου 170 έγχρωμες φωτογραφίες καιδιαγράμματα και χωρίζεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο γίνεται εκτενής περιγραφή των μεθόδων ανίχνευσης και υπολογισμού των ζημιών που οφείλονται στα επιβλαβή αρθρόποδα, καθώς και περιγραφή όλων των σύγχρονων μεθόδων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπισή τους.

Στο δεύτερο μέρος εξετάζονται βιοοικολογικά στοιχεία των σπουδαιότερων αρθροπόδων και τρωκτικών που προκαλούν ζημιές σε βιομηχανίες επεξεργασίας τροφίμων, σε αποθηκευτικούς χώρους, κατοικίες, καθώς και σε εκθέματα λαογραφικών μουσείων και μουσείων φυσικής ιστορίας. Τέλος, στο τρίτο μέρος γίνεται αναφορά στα κυριότερα ξυλοφάγα έντομα που προκαλούν ζημιές τόσο σε κατοικίες όσο και σε μουσεία.