Καλάθι αγορών άδειο

Καλάθι αγορών άδειο

Σας προτείνουμε

Προβλήματα μεθόδου στην Οικονομική Επιστήμη


Συγγραφέας: Μιχαήλ Σ. Ζουμπουλάκης
ISBN: 978-960-8029-58-3
Σελίδες: 140
Γλώσσα: Ελληνική
Έτος έκδοσης: 2008
Array
Τιμή
15,00 €
Περιγραφή

Η Επιστήμη, παρόλο που στοχεύει στην οριστική αλήθεια, αποτελεί μία γνωστική διαδικασία σε συνεχή αναθεώρηση υπό το φως των κριτικών και των ελέγχων από μέρους της επιστημονικής κοινότητας. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία συνοπτική εισαγωγή στην Οικονομική Μεθοδολογία. Στόχος του είναι να εισάγει όσους ήδη ολοκλήρωσαν έναν κύκλο μαθημάτων οικονομικής θεωρίας σε κάποια βασικά μεθοδολογικά προβλήματα που απασχολούν την Οικονομική ως Επιστήμη τα τελευταία χρόνια. Κατά κάποιο τρόπο συμπληρώνει τις γνώσεις στα βασικά πεδία της Οικονομικής, αφού θίγει καίρια ζητήματα θεμελίωσης και ελέγχου της οικονομικής γνώσης.

Συγκεκριμένα εξετάζει προβλήματα που αφορούν στη φύση και στις ιδιαιτερότητες της οικονομικής ως κοινωνικής επιστήμης, στα κριτήρια και στις δυσκολίες του εμπειρικού ελέγχου των επιστημονικών συμπερασμάτων των οικονομολόγων, καθώς και στη σχέση της οικονομικής θεωρίας με την πράξη. Κανένα εγχειρίδιο δεν μπορεί να καλύψει επαρκώς τα θέματα που θίγονται ούτε να υποκαταστήσει την πλούσια διεθνή βιβλιογραφία των εικοσιπέντε τελευταίων χρόνων.

Φιλοδοξία του είναι να συμπληρώσει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία και κυρίως να παρακινήσει όσους σπούδασαν οικονομικά να προβληματιστούν και να ανατρέξουν οι ίδιοι στα πρωτότυπα κείμενα.