Καλάθι αγορών άδειο

Καλάθι αγορών άδειο

Σας προτείνουμε

Η διδασκαλία της Γιόγκα


Συγγραφέας: Αγλαΐα Ζαφειρούδη
ISBN:978-960-9439-72-5
Σελίδες: 322
Γλώσσα: Ελληνική
Έτος έκδοσης: 2021
Τιμή
20,00 €
Περιγραφή

Για όλους εσάς που θα «ταξιδέψετε» διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, είτε οραματίζεστε να αφιερώσετε τον εαυτό σας στη διδασκαλία, είτε απλά να μάθετε για χάρη της γνώσης, της πρακτικής, και της αγάπης για τον εαυτό σας, θα ανακαλύψετε ότι πραγματικά άξιζε ο χρόνος που αφιερώσατε σε αυτό το ταξίδι...

 

Τα τρία μέρη του βιβλίου συνθέτουν ένα χρήσιμο εργαλείο σχετικά με όσα πρέπει να γνωρίζει ένας αρχάριος/μέσος ασκούμενος, αλλά κι ένας αρχικός καθοδηγητής της γιόγκα (yoga instructor) ώστε να οδηγήσει τους μαθητές στην τάξη σε ομαδικά ή/και ατομικά μαθήματα, με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.

Αναλυτικά:

*         Το πρώτο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνει τα παραδοσιακά κείμενα στα οποία στηρίζεται η φιλοσοφία της γιόγκα, τους μεγάλους δασκάλους και αναλύει τις βασικές αρχές της χάθα γιόγκα. Περιλαμβάνει την ανάλυση τεχνικών σχετικά με βασικές αναπνοές, μούντρα και μάντρα.

*         Το δεύτερο και μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου αφορά στην ανάλυση των στάσεων (άσανα). Παρουσιάζονται περίπου 1000 στάσεις και παραλλαγές, με αναλυτικά βήματα εφαρμογής που ακολουθούνται από φωτογραφικό υλικό. Παράλληλα περιγράφεται με ακρίβεια ο τρόπος εκτέλεσης των στάσεων ώστε να γίνονται με ασφάλεια και ο ασκούμενος να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη κι αποτελέσματα.

*         Στο τρίτο μέρος ο αναγνώστης θα βρει πληροφορίες σχετικά με τη μεθοδική διδασκαλία της γιόγκα. Παρέχονται συμβουλές, πληροφορίες σχετικά με το πλάνο, τη δομή, την οργάνωση των μαθημάτων, τη διδασκαλία και τον εξοπλισμό για αρχάριους/μέσους μαθητές και για δασκάλους που ξεκινούν τα πρώτα βήματα τους στο χώρο.