Καλάθι αγορών άδειο

Καλάθι αγορών άδειο

Σας προτείνουμε

Η ζωή ανάμεσα στα κτήρια. Χρησιμοποιώντας το δημόσιο χώρο


Συγγραφέας: Jan Gehl
Μεταφράστριες: Γαρυφαλλιά Κατσαβουνίδου, Παρασκευή Ταράνη
ISBN: 978-960-9439-23-7
Σελίδες: 220
Γλώσσα: Ελληνική
Έτος έκδοσης: 2013
Τιμή
12,00 €
Περιγραφή

Η πρώτη έκδοση του βιβλίου, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, είχε σκοπό να καταδείξει τις αποτυχίες της μοντερνιστικής πολεοδομίας, που την εποχή εκείνη κυριαρχούσε διεθνώς. Το βιβλίο καλούσε τους αρχιτέκτονες να επιστήσουν την προσοχή τους στους ανθρώπους που κινούνται στους χώρους ανάμεσα στα κτήρια και τους χρησιμοποιούν και έθετε το ζήτημα της κατανόησης των λεπτών ποιοτήτων, οι οποίες σ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της ανθρώπινης κατοίκησης είναι συνδεδεμένες με τις συναθροίσεις των ανθρώπων στους δημόσιους χώρους.

Περαιτέρω, αναδείκνυε τη ζωή ανάμεσα στα κτήρια ως μια διάσταση της αρχιτεκτονικής, του αστικού σχεδιασμού και της πολεοδομίας που απαιτεί προσεχτικό χειρισμό.

Όλα αυτά τα χρόνια, το βιβλίο έχει συχνά επικαιροποιηθεί και αναθεωρηθεί στις διάφορες εκδόσεις και τις πολυάριθμες μεταφράσεις του. Έτσι, η παρούσα έκδοση στην ελληνική γλώσσα έχει μικρή ομοιότητα με τις αρχικές εκδόσεις, έχουν προστεθεί νέες πληροφορίες και νέα παραδείγματα, αλλά δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αλλάξει το βασικό αρχικό του μήνυμα, που εξακολουθεί να έχει εξαιρετική σημασία: «Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους ανθρώπους και στην πολύτιμη ζωή ανάμεσα στα κτήρια».